Feest- en Communiekleding

Aanvragen

Bezoek onze winkel

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen via WhatsApp on +31 6 83 215 738‬.

Openingstijden

Maandag

13:00 - 17:00

Dinsdag - donderdag

10:00 - 17:00

Vrijdag

10:00 - 17:00

Zaterdag

10:00 - 17:00

Zondag

12:00 - 17:00

Wat is een communie of lentefeest?

De eerste communie is de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst tot de eucharistie nadert. De eerste communie maakt deel uit van de sacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel). Kinderen neem vaak voor het eerst deel aan de communie wanneer ze 6 à 7 jaar oud zijn. Voorafgaand aan de communie hebben de kinderen vaak catechese (godsdienstonderwijs) gehad over de kerk, sacramenten, Jezus en de eucharistie. Dit gebeurt vaak op school of op de parochie.

De eerste communie is ieder jaar een speciaal moment, hierbij staat de communicant echt in de schijnwerpers. Ze hebben hier met hun vriendjes en vriendinnetjes naar toe gewerkt en kijken er daarom erg naar uit. Tijdens deze plechtigheid zien de kinderen er netjes uit. Bij de voorbereidingen hebben de kinderen al geleerd over wat de communie inhoudt en hoe dit wordt gevierd.

 

Wanneer vindt de eerste communie plaats?

De communie wordt meestal gevierd in het voorjaar, van april t/m juni, maar dit verschilt per regio en kan dus ook eerder of later in het jaar zijn. Op deze dag vindt aansluitend een communiefeest plaats. De voorbereiding voor dit feest vergt tijd en zal ook gepland moeten worden. Zo moet je nadenken over de locatie en wie je wilt uitnodigen, maar natuurlijk ook over de outfit!

 

Wat kost communiekleding?

Communiekleding heb je in veel verschillende varianten en prijzen, met veel details of meer eenvoudig. Een complete outfit bestaat o.a. uit een jurk of pak, schoenen, sieraden, en een tasje. De accessoires zijn optioneel, maar maken de outfit wel compleet. Wij hebben al communiejurken vanaf €199,00 en communiepakken vanaf €398,00. 

 

Waar kan ik de communie-, bruiloft-, doop-, feestkleding kopen?

Op deze website kunt u een groot deel van onze collectie zien, maar niet online bestellen. Hiervoor bent u altijd welkom in onze winkel in Eindhoven. Daar hebben wij alles op voorraad en kunnen we samen met u en uw kind de geschikte jurk of kostuum passen zodat u er meteen een beeld bij heeft. Wij zijn alle dagen geopend, ook op zondag. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Tot welke maat verkopen jullie communie- en feestkleding?

Onze collectie van communie- en feestkleding gaat t/m maat 164/176.

 

Moeten we een afspraak maken om langs te komen?

Nee, u hoeft bij ons geen afspraak te maken. U bent altijd welkom. We zijn elke dag geopend, ook op zondag. Door onze jarenlange ervaring hoeft u niet bang te zijn dat de kleding niet gaat passen op de speciale dag, wij houden hier rekening mee als u nu al langs wilt komen. Schoenen mag u altijd ruilen als de maat niet goed is.